Osmanthus Burkwoodii

Wanneer u een kleinere tuin heeft maar toch met een haag de borders wil afscheiden is de Osmanthus Burkwoodii een uitkomst. Dit is familie van de olijfboom maar een langzaamgroeiende, wintergroene haag. Het bijzondere van deze struik is dat hij in het voorjaar naakte takken krijgt. De bloemen zijn wel heldergeel en geuren sterk naar grapefruit.

Waarom een Osmanthus Burkwoodii

Deze plant staat aller eerst prachtig in een kleinere tuin en trekt vele insecten aan. Daarbij is het ook een hele makkelijke plant, de plant wordt ook wel een schijnhulst genoemd. De schijnhulst hoeft u bijna niet te snoeien en heeft weinig last van ziektes.

Wanneer en hoe snoei ik een Osmanthus

Het is het beste om deze plant eens per jaar te snoeien, maar dit hoeft niet eens perse. Als u de vorm mooi vindt kunt u de plant terug zijn gang laten gaan. Als u uw bedenkingen heeft over de vorm dan is het een goed idee om te beginnen met snoeien.

Tips voor deze schijnhulst

De osmanthus burkwoodii houdt niet heel erg van wind. Daarom is een beschut plekje in de tuin een aanrader. Daarbij houdt deze plant wel heel erg van zon, dus af en toe een zonnestraal wordt zeker gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een hoge haag is deze plant geen goede oplossing. Dit is slechts een lage haag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *