Replatforming om jouw webshop te laten groeien!

Als je een e-commerce website hebt, is het belangrijk om te weten wat er nodig is om je webshop te laten groeien. Replatforming kan hierin van cruciaal belang zijn. In deze artikel leer je hoe dit precies werkt en waarom het zo belangrijk is!

Replatforming is een proces waarbij je jouw webshop migreert naar een ander platform. Dit kan gunstig zijn voor het verbeteren van de prestaties, het verhogen van de conversie, de klantervaring en voor het uitbreiden van slimme marketingstrategieën. Het helpt bij het verminderen van kosten en maakt het mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan jouw website.

Replatforming is het proces van het overzetten van je huidige webshop naar een nieuwe, meer geavanceerde technologische oplossing. Dit kan nodig zijn om je online verkopen te laten groeien, je website beter te laten presteren of gewoon omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Het is belangrijk om replatforming goed uit te voeren, want een slecht uitgevoerd proces kan leiden tot hoge kosten, tijdverspilling en zelfs verlies van klanten.

Voordelen van replatforming

Als je eenmaal een succesvolle webshop hebt opgebouwd, is het belangrijk om te kunnen blijven groeien. Soms betekent dit dat je moet replatform. Replatforming kan vele voordelen met zich meebrengen, zoals:

-Een betere gebruikerservaring: Als je replatform naar een nieuwere, geavanceerdere webshopomgeving, kunnen bezoekers van je site profiteren van een verbeterde navigatie, snellere pagina-laadtijden en andere verbeteringen. Dit kan leiden tot meer verkopen en een hogere conversie-rate.

-Meer flexibiliteit en mogelijkheden: Een nieuwe webshopomgeving biedt vaak meer mogelijkheden dan de oude omgeving. Denk bijvoorbeeld aan betere integraties met sociale media of andere systemen, of de mogelijkheid om complexere productconfiguraties toe te passen. Dit kan helpen je business verder te laten groeien.

-Lagere operationele kosten: Als je een nieuwere webshopomgeving gebruikt, kun je vaak profiteren van lagere hostingkosten en een betere prestatie. Dit kan leiden tot besparingen op de lange termijn.

-Meer beveiliging en compliance: Een recente webshopomgeving biedt meestal de laatste technologische beveiligingsmogelijkheden, wat essentieel is voor het beschermen van jouw business en klantgegevens. Ook kunnen bepaalde sectoren specifieke compliance-eisen stellen die alleen worden ondersteund door recentere oplossingen.

Hoe kies je de juiste platform?

Als je besluit om je webshop te replatformen, is het belangrijk om het juiste platform te kiezen. Dit betekent dat je eerst moet bepalen welke functionaliteiten je nodig hebt en hoe jouw ideale klantreis eruit ziet. Vervolgens kun je gaan kijken welk platform het beste bij jou past. Er zijn veel verschillende platformen op de markt, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel helpen we je om het juiste platform te kiezen voor jouw webshop.

Stappenplan voor replatforming

Replatforming is een hot topic in de ecommerce wereld. Maar waar begint je? En wat zijn de valkuilen?

Wat is replatforming?
Replatforming betekent dat je jouw huidige webshop verhuist naar een andere platform. Dit kan bijvoorbeeld omdat je huidige platform niet meer voldoet aan jouw groeiende eisen, of omdat er beter alternatief beschikbaar is. Replatforming kan een ingrijpende aangelegenheid zijn, maar als het goed wordt uitgevoerd kan het jouw business flinke groei opleveren.

Waarom replatforming?
Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om te replatformen. Misschien wil je groeien en vind je dat jouw huidige platform daar niet toe in staat is, of misschien ben je ontevreden over de service en ondersteuning van je huidige platform. Ook kan het zijn dat je toe bent aan meer functionaliteit en een moderner design.

Stappenplan replatforming
1. Maak eerst een lijst met Functionele en technische vereisten.
2. Bepaal wat je wilt behouden van je huidige webshop en wat niet, bijvoorbeeld klantgegevens, productdata enzovoort.
3. Neem contact op met verschillende providers om de mogelijkheden te verkennen.
4. Kies het beste platform voor jouw situatie uit de opties die er zijn.
5. Begin met de migratie van gegevens naar het nieuwe platform.
6. Test alle aspecten van de webshop voordat je live gaat met het nieuwe platform
7. Ga live!

Valkuilen bij replatforming
1. Verkeerde planning: Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om de migratie goed te plannen.
2. Ontbrekende documentatie: Maak een lijst met alle vereisten en maak hier zo veel mogelijk documentatie van.
3. Onvolledige migratie: Zorg ervoor dat je alle gegevens kopieert naar het nieuwe platform zodat je geen belangrijke informatie verliest.
4. Slechte communicatie: Houd al je betrokken partijen op de hoogte van elke stap in het proces om problemen te voorkomen.
5. Kosten miskalibreren: Bedenk van te voren wat het exacte kostenplaatje is om te replatformen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Heb jij hulp nodig bij replatforming? Neem contact op met de experts van Legacy!